AVTOR

Sanjay Gupta

SANJAY GUPTA se je v možgane zaljubil že kot osnovnošolec. Pozneje je štiri leta študiral medicino in nato opravil še sedem let specializacije, da je postal nevrokirurg. V tem poklicu uživa že več kot dvajset let. Možgani so njegova prva in najgloblja ljubezen.
Doktor Gupta je napisal tri knjige, ki so se uvrstile na seznam prodajnih uspešnic New York Timesa, dela pa tudi kot glavni medicinski dopisnik pri CNN. Od leta 2001 poroča o najpomembnejših zdravstvenih temah naše dobe; z gledalci pogosto deli srhljive in ganljive zgodbe o pogumnih reševalcih ter se javlja iz prvih bojnih vrst skoraj vsakega konflikta, naravne nesreče in izbruha bolezni vsepovsod po svetu.

V reviji Forbes so ga uvrstili na seznam desetih najvplivnejših slavnih osebnosti.
Gupta živi v Atlanti, kjer dela tudi kot izredni profesor nevrokirurgije v Emoryjevi univerzitetni bolnišnici in pomočnik vodje Oddelka za nevrokirurgijo v bolnišnici Grady Memorial. Poleg tega je specialist v Ameriškem odboru za nevrokirurgijo. Poročen je z Rebecco – ko je prebrala to stran, ga je spomnila, da je njegova najgloblja ljubezen v resnici ona. Sanjay se je modro strinjal z njo. Imata tri najstniške hčerke, ki se jim zdi blazno smešno, da njihov oče piše knjigo o spominu. Guptove punce namreč trdijo: »Naš oče si ne zapomni dobesedno ničesar!«

Vse knjige avtorja
To top